26-06-2012

2 tassen voor de juf!

Hoog tijd om de juf van Otje in de bloemekes te zetten! Het moet gezegd, juffrouw Eveline is een superjuf! Omdat ze zo lief is geweest voor mijn kleine mannetje, krijgt ze 2 kadootjes. Een koffietas met Otje's creativiteit en een Vinktas.






20-06-2012

Een stoer klakske!

Eindelijk ben ik maagd-af! Voor de eerste keer in mijn jonge (is relatief he) leven, stikte ik op eigen houtje een burdapatroon. Ok, weliswaar eentje met moeilijkheidsgraad 'gemiddeld' en 't was een petje en geen kanten trouwjurk, maar laat mij efkes content zijn.


Ik ben een luie naaister... Ik wijt dat voor 't gemak nu 'ns aan 't nog-altijd-durend slaapgebrek, maar ik durf nogal 'ns een gokje wagen. Omtrent de omtrek van mijn peuters kopke, bijvoorbeeld. En ik hoor u al denken: "maar alee, dat ge dan niet in problemen komt, met al uw gegok". Ewel ja, ik kom daardoor dus in de problemen he. Door mijn eigen schuld, dikke bult, heb ik 't petje 2 keer moeten maken. Bij 't eerste exemplaar kon er een tweede kopke bij en ik geef ook toe dat 't geen foutloos parcours afgelegd had... 't Tweede was - na alweer een beetje verkleining op 'den gok' - perfect! Geen gestuntel en een uiterst stoere ster op de koop toe!



De buitenstof haalde ik bij Soldeur in Kortrijk. Ik voerde de pet met rood-witte ruitjes en gebruikte vliesofix om de ster vast te maken. Anders dan in 't originele Burdapatroontje, heb ik een elastiekje in de achterkant verwerkt, zodat mijn zoon langer van zijn rode klakske kan genieten.
Wat vind je eigenlijk van zijn nieuwe zonnebril? Ik stel u voor, Otto Cruise! :D

10-06-2012

Voeden in stijl!

Omdat wij, zogende madammen, geen stiekeme mannenblikken nodig hebben bij 't voeden, maakte ik dit :


Ik maakte de schort niet voor mezelf, maar voor een vriendin. Opdat jullie ook vriendinnen zouden kunnen verwennen met zo'n 'wegsteekdoek', krijgen jullie zomaar een tutorial op jullie boterham. Er zijn verschillende handleidingen te vinden op 't wuld waid wep, maar in 't Nederlands zag ik er nog geen passeren. Voor diegenen die liever met een uitleg in de taal der talen werken en niet veel kaas hebben gegeten van 'tengels', volgt hier mijn versie:

09-06-2012

Patatjes in mijne pizza!

Dit moet wel mijn favoriete kostje zijn van 't moment :

Ik zal jullie snel verklappen hoe je deze verrukkelijke aardappelpizza maakt, want jullie staan ongetwijfeld te popelen als gekken. :)

bodem
225g aardappelen
100g zelfrijzende bloem
2 el plantaardige bakboter
peper en zout

08-06-2012

Leve de Koning, leve Fons!

Toen Fons nog een grotje had in mijn buik, maakte ik deze naamslinger met stof en vilt:




De mosterd haalde ik hier. Volgens haar een aardige klus, die maanden in beslag neemt, maar heb gene schrik, mijn vrienden, want die van mij was in een weekje gepiept. Wie niet houdt van naaien met de hand, die blijft er beter vanaf. De afwerking met festonsteek is een monnikenwerkske, maar het werpt zijn vruchten af!

02-06-2012

Vink is binnen!

Wie vandaag de dag nog geen 'vinktas' heeft liggen/hangen/slingeren (schrap wat niet past), die telt niet meer mee. Met die gedachte in 't achterhoofd, maakte ik snel mijn eigen versie.


Wie per sé nog foto's wil nemen van z'n nieuwe tas om 21u 's avonds, die kan geen pareltjes verwachten nje.. Maar dit geeft je toch een idee. Oranje vichy, gecombineerd met de alom gekende paarse auto's van Echino en een gebloemd stofke van Den Beer, afgewerkt met een biais in blauwe ruitjes en een kantje. Ik vind 'm schoon. Jullie ook? :)