29-04-2013

Waar is den tijd van de flikflak-horloges...

April is communicantjesmaand! Gisteren mochten ook wij meevieren met de dochter van mijn neef. Het feestvarken is nogal tuk op paarden en als ik de uitnodiging mag geloven, dan houdt ze ook van groen en roze. Met die weetjes in 't achterhoofd, ging ik aan de slag en maakte dit:



Een eenvoudige draagtas, maar de applicatie van het paard maakt het leuk. Ik knipte een paardenkop uit ribfluweel en strijkte die op de stof met vliesofix. Daarop stikte ik een lintje voor de teugel en naaide 2 knoopjes voor het oog.

Den tijd van de flik flak horloges is voorbij, me dunkt. En met een gepersonaliseerde parker als kado moet je ook geen glimlach op hun snoet verwachten. Vandaar dat ik 't pakske vervolledigde met een simpel centje.

Ik vouwde en plakte erop los en verstopte de paardentas en 't centje in deze 'kraft'papiertas, die ik met een restje stof dichtstrikte. 


Voila, kadootjes klaar. Nu nog kiendjes in de nieuwe Jacobs hijsen, nieuw hemd aan de grootste zoon, mezelf en 't lief fatsoeneren en net op tijd (ok, ik geef 't toe, rijkelijk te laat) vertrekken voor 't feest...

27-04-2013

Fons is een stapper!

Mijn Fonske wordt groot. Mijn kleine rakker kan stappen, alleen, zonder vingerke, zonder een reepke van mijn broek, zonder loopkarreke, echt helemaal alleen! Dat verdient een kado en is een nieuwe Jacob niet 't mooiste kado dat een kind zich kan wensen? ;)






Ik nam 't Jacobpatroon en tekende dat na in maatje 80. De taille werd verhoogd aan de poep en een beetje versmald, zodat ik geen neepjes nodig had. Een reep boordstof en een elastiek vervingen de tailleband.

En content dat Fons is met die ongekende vrijheid...


26-04-2013

Peperkoek met auto's

Ooit waagde ik mij aan een hemd. Een heus cowboyhemd, dat toen door Ot werd gedragen en nu beeldig staat op zijn kleine broer. Ik had toen nog het engelengeduld van Juf Evelien aan mijn zijde, maar ik ben al een tijdje gestopt met naailes, dus nu moet ik 't alleen zien te redden.
Moedig nam ik 't boek van Vermiljoen en hare maat en knipte de stof voor het gingerbread-hemd. Een half meterke van de autostof was niet genoeg, dus vulde ik 't aan met nog een ander schoontje van in De Stoffenkamer. Aandachtig gelezen en netjes gevolgd en voila, 't resultaat mag er zijn. Nog niet perfect afgewerkt in de hals, maar 't tweede wordt al een pak netter, dat beloof ik hierbij plechtig!





Ik maakte 't kleinste maatje voor mijn '3 en een halve jarige' en 't valt eigenlijk nog een beetje groot uit. Ofwel eet ie een boterham meer, ofwel maak ik 't de volgende keer iets nauwer...

Enne, ge hebt 't voorzeker ook gezien he, dat zonneke... Mijn kornuiten ook zulle. Eén dag hebben ze buiten kunnen ravotten. Duimen dat er binnenkort nog 'ns zo'n dag mag komen, want dat stond mij wel aan precies!



23-04-2013

Broeken, broeken, broeken...

Ik ben begonnen aan een broekjesmarathon en eens je de kunst van die broeken door hebt, dan is 't moeilijk om ermee op te houden.

Jullie konden al een glimp opvangen van deze Jacob...
 


De alom gekende en geprezen Jacob, 't blijft een schoon exemplaar, hoewel ik een duidelijke voorkeur heb voor Jacobs voorkant en een haat-liefde verhouding koester met zijn poep... De taille is te laag, die moet ik de volgende keer zeker hoger maken. Ook die neepkes, daar heb ik 't niet zo voor. De volgende Jacob is voor mijn jongste jong en die krijgt dus een hogere poep zonder neepkes. Benieuwd hoe dat straks uitdraait...

Ik maakte nog 2 broeken met het fantastische eenvoudige, maar oh zo schone Dana Made It-patroontje.






Het patroon werd veranderd naar een broek zonder zijnaad en ik tekende er voor 't eerste exemplaar een folietje bij. De zoon vindt 't dik ok, maar 't lief vindt 't maar niets, zo'n 'halve-maan-achtig' toevoegsel. Wat vind jij?
Beide broeken werden afgewerkt met boordstof in de taille en de tweede kreeg ook een reep boordstof onderaan de pijpkes. Lekker makkelijk en snel afgewerkt dus!

22-04-2013

Op naar Bloglovin

Een mens moet vooruit in 't leven, dus als Google ermee ophoudt, dan gaan we verder met Bloglovin :


Beloven jullie om mij trouw te volgen naar daar? Ja he! ;)

17-04-2013

Na 't ziekenhuis komt Jacob

Ik ben er eventjes tussenuit geweest...






Een weekje in 't ziekenhuis gekampeerd, tot mijn kleinste puppy de beestjes in zijn lijf had verslagen! Een darminfectie haalde 'm behoorlijk onderuit, maar gelukkig is ie nu weer op en top Fons. Op en top 'dul bukske', op en top schreeuwerd, maar oh zo lief...

Mijn creativiteit stond op een laag pitje, maar ondertussen kan ik jullie wel weer iets laten zien!



Een Jacob voor mijn Ot. Mijn oudste jong is gegroeid en had dringend nieuwe broeken nodig. Eentje klaar, nog duizend te gaan. :)
De stof kreeg ik zomaar kado van mijn schoonzus, die de lap jeans had gebruikt als 'deur', zolang er nog geen echte deur geïnstalleerd was in haar nieuwe stek. De wasmachine in en zo goed als nieuw en behoorlijk geschikt als Jacob. Ik hield 't eenvoudig, met enkel een versierd detail op 1 zakje. Geen paspel, geen kleur, niets, maar less is more.

Ook nog een kaart afgewerkt voor een jarig jobje en ging van dit:


naar dit:


Olé pistolet voor Olivia!

01-04-2013

Hoodie met een steekske los

Niet de bal volledig misgeslagen deze keer, maar toch ergens een steekske laten vallen, me dunkt.
Ik maakte de Urban Hoodie van Heidi&Finn voor mijn kleinste makker. Hij is schoon, maar ik vermoed dat mijn grijze stof iets te dik was, waardoor de trui niet mooi naar beneden doorvalt. Opnieuw proberen met een ander stofke dus, want van 't modelleke ben ik wel zot. De boordstof maakte ik ook een pak minder lang dan in 't patroontje aangegeven stond, want dat leek me zo'n beetje veel te lang, maar als ie 'm aan heeft is 't dan weer net ietskes te kort... Ach ja, volgende keer beter he!