28-06-2013

Een pluim voor de juf!

Nog een klein uurtje en ik mag mijn knul gaan oppikken aan de klas. Gedaan met 'beertje'-zijn, in september is mijn kameraad een heuse kikker! Hij deed het uitstekend op school, kon onder goeie vleugels kruipen bij juf Carine en dat verdient een pluim.




Ik gaf mijn knaap carte blanche en hoopte stiekem dat hij zo'n mooie 'kopvoeter' zou tekenen, zoals hij er al vierhonderdduizend heeft gemaakt, maar neen, het werd een kunstzinnig kriebelkrabbel... *zucht* Ok, dan moeten we 't daar dan mee doen he... :) Zijn talent werd omgetoverd tot een kussen, met bruine paspel en Veritas-stofje. Ik stikte er een lintje aan en liet er mijn kaartjes met een gelukspoppetje aan bengelen.



Dankjewel, juf Carine! Geniet van de vakantie!

20-06-2013

Retro Ribfluweel

De zomer lijkt dan eindelijk toch zo'n beetje in ons land en dan zijn er shortjes nodig! Ik had 'm al efkes gepind en 't leek me een ideaal moment om die pin ne keer te gaan proberen zie.

De retro racer short van Dana made it.



Ik gebruikte een dunne ribfluweel en een biais met lichtblauwe ruitjes. 't Shortje zit 'm als gegoten. Het overleefde gelukkig een partijtje ijsjes likken, maar niet lang daarna vloog 't toch alweer de was in na een sessie broekplassen...  Morgen dan toch maar een ander shortje uit de kast halen om op schoolreis te gaan, me dunkt...

17-06-2013

Geen verbrande haartjes voor Fons!

Ik heb 2 zonen, eentje van 3 en eentje van 1. Den enen is al wat groter dan den anderen, maar wat niet zoveel verschilt, is hun hoofdomtrek. De zonnehoedjes die Ot vorige zomer nog heeft gedragen, passen al lang niet meer op 't koppeke van mijn jongste uk. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en mijn jongste knaap van een toepke te voorzien!





Veel uitleg hoeft daar niet bij. 't Patroontje is 't alom bekende omkeerbare zonnehoedje van Miekk. Dit keer de peuterversie gemaakt, dus met wat geluk kan ik onze Fons volgend jaar ook nog in de kleuterversie wringen! En na die kleuterversie is ie al wat groter, 4 of zo, en zal ie ongetwijfeld zijn neus ophalen voor spullen die zijn mama heeft genaaid... En moet ik 'm op 't eind van de straat afzetten en niet aan de schoolpoort zelf... En mag ik niet supporteren aan de zijlijn van 't voetbal, want dat is schaamtelijk... *zucht* Of loop ik nu te snel van stapel? :D

Ach wat, nog vlug efkes profiteren van mijn kleine mannetje, dat nog met volle teugen geniet van mama's knuffels, zoentjes en zelfgemaakte brouwsels!

16-06-2013

"Dansen in de discotheek!"

Ik had je al verteld dat 't buurmeisje zin had in feest en daar mochten 't lief en ik gisteren met volle teugen van mee genieten! Lang geleden dat mijn voeten zo hadden gedanst!

Omdat ik zo wel al een beetje wist dat 't een leuke avond zou worden, moesten er een boel kadootjes gemaakt worden.


Ik kocht 2 leuke mokken in de Hema en pimpte die met stukjes Flow en Mod Podge. Mijn eerste Mod Podge avontuur en 'k vind 't een geslaagd resultaat. Nu nog afwachten of al die lagen Mod Podge bestand zijn tegen hete koffie en afwaswater.


't Materiaal lag hier al een paar maanden te wachten in de schuif en eindelijk vond ik de moed om erin te vliegen! Stempels maken. Elisanna legt haarfijn uit hoe 't moet. Superleuk om te doen en heel ontspannend! Op de achterkant van mijn stempel lijmde ik een stukje mdf. Makkelijker en steviger om vast te nemen.


't Lief verdient ook een pluim. Hij timmerde in een oogwenk een bakje in elkaar om de 3 grote flessen schuimend goud in te verpakken. Mijn zelf gemaakte label bevestigde ik met Mod Podge op 't houten kistje en 't zag er allemaal heel leuk uit. Of alee, dat vonden wij toch alleszins! :)

Er werd ook gesjopt in Confiture met als buit zo'n superschattig wiebelpopje voor Emiel en een klein schrijfboekje van Pip Studio voor mama Annelies.


Nog een kaartje en hup, 't feest kon niet meer stuk!


De kat van de geweldige Ingela Peterson Arrhenius komt zoveel terug in mijn kadootjes omdat die ook verwerkt zat in 't geboortekaartje. 't Blijft een heel schone illustratie!

14-06-2013

Erent & Emiel

Of ik een kado wou maken voor haar buurmeiske, dat net was bevallen en zo'n beetje mijn smaak blijkt te hebben... Bejaak. Ik maakte voor mini-Erent een pamperzakje. De mama gebruikt wasbare luiers en ik weet niet of die in zo'n zakje passen, maar natte doekjes passen daar alleszins wel in en die heeft zo'n ecomadam natuurlijk ook nodig he!



In 't Kruidvat kocht ik ooit 'ns een pakje schoon papier en dat gebruikte ik om mijn kado te verpakken. Ik maakte er een zakje van, strikte er een restje stof rond en versierde 't met een label. Dat label is geprint op gewoon papier, dat op een stukje koffiefilter gekleefd werd.


Het label maakte ik zelf en ik snoepte 't ideetje af van de Paspelpoezen. Bedankt voor die tip, miauwkes.

Morgen feest bij de buren!! Mijn lieve buurmeisje is blij, blij met haar lief, blij met haar huis, blij met haar kiendje en daarom is er feest! Ik ging vanmorgen shoppen bij "Confiture" in Waregem en kwam naar huis met enkele schattige kadootjes. Nu nog zelf iets ineen knutselen, ben benieuwd of 't me lukt... Meer daarover later!

Kleine Emiel is alvast klaar voor 't grote feest van zijn mama en papa! Is ie niet om op te eten?


01-06-2013

Slurpen en springen!

Een oorontsteking bij 't kleinste jong zorgt voor niet zoveel leuke momenten ten huize ons.. 't Kind is hoogst geïrriteerd en kan nauwelijks een uiltje knappen... Allemaal heel verstaanbaar, maar daarom niet minder vervelend voor de huisgenoten natuurlijk. *Zucht* We hopen op een betere dag van morgen...

Maar dat wil niet zeggen dat er niet een beetje lol werd getrapt vandaag! Er werd gegeten. Soja-ijs. Dat kon de kleine patiënt wel bekoren precies.


En er werd nog meer ijs gelikt en gedronken...


En ergens, op de achtergrond van al dat gelik en geslurp, werd een trampoline op zijn poten gezet...


En luttele tijd later moest ik - als goeie mama zijnde - dat ding testen om er zeker van te zijn dat die veilig genoeg was voor mijn lieve bloedjes van kinderen...


't Schijnt dat er morgen nog eens getest moet worden...

Dankjewel tante Ine en nonkel Jeroen voor de helpende handen! Jullie hebben elk een uurtje springelarij verdiend! :)