12-05-2011

Centen moeten rollen!

Laatst was ik jarig. Zoals elke morgen verwachtte ik rond 6.20u het irriterende geluid van mijn wekker, maar om de één of andere duistere reden bleef die nare ervaring mij die ochtend bespaard… Mijn lief bleek een verrassing te hebben. Een dagje verlof, stiekem geregeld met mijn baas. Ik kreeg zomaar een uitje cadeau met mijn 2 meneren! We zijn een dag naar Brugge geweest. Om te eten, om te shoppen, om te wandelen, om te genieten van ‘ns niet te moeten werken, van zomaar ‘ns samen te zijn.


Gegeten hebben we in frituur Royal. Geen sjieke poespas, maar voedsel voor de gewone mens. In frituur Royal zijn verschillende vegetarische en veganistische burgers te krijgen, gebakken in een andere kuip dan de dieren. Er zijn natuurlijk ook frietjes, maar het allerbelangrijkste is de zelfgemaakte veganaise. De verwachtingen waren groot, maar jammer genoeg werden ze niet ten volle ingelost… De frietjes waren lekker, maar niet meer dan dat. De veganaise was lekker, maar net zoals de frietjes, was de saus niet om je vingers van af te likken. Mijn thuisgebrouwen goedje is lekker smeuïg en vindt zijn weg over het gele goud, maar die van madam Royal is nogal stevig en vast. Niet echt mijn smaak dus. De burgers zelf, niets mis mee, La Vie est Belle was opmerkelijk aanwezig en is toevallig mijn favoriete merk! Jammer, maar de lekkere burgers werden in een soort Aldi-broodje gepropt en vergezeld van enkele blaadjes sla, een verdwaald tomaatje en ketchup. Geen heerlijk verzorgde hap met verse groentjes en een smakelijk broodje dus… 3,5 euro voor mijn tofu-seitan driehoek, wat voor mijn gevoel teveel was. Ook de frietjes zijn niet goedkoop en met z’n drietjes vulden we onze buiken voor 20,90 euro. Mijn zoon had bovendien ook ‘ns geproefd van de decoratie in de etalage, met een geelgeverfde tong als resultaat…

Mijn favoriete winkel in Brugge is ongetwijfeld Miss Beaver. Merken als Skunkfunk, King Louie en Who’s that girl zijn helemaal mijn ding. Ik heb mijn zwangere pens in een King Louie kleedje gepropt en ’t stond me beeldig. Kopen dan maar, die handel! Vriendelijke verkoopster, een aanrader!

Bij een kleedje horen natuurlijk ook stappers. Bij Giraldo vond ik wat ik zocht. Retro hakjes in camelkleur. Een verschrikkelijke zonde als veganist en ik hoop dan ook dat ik straks niet gestraft wordt door God, maar mijn nieuwe pronkstukken bestaan deels uit dier… Mijn excuses hiervoor, maar ik ben niet perfect en ben de eerste om dat toe te geven!

Ook meneertje Ot kreeg een nieuwe outfit cadeau. In de Zara kochten we eerder al leuke spulletjes en ook nu is het aanbod best te pruimen. Een 2-tal shortjes en een t-shirtje, daar moet mijn Otje tevreden mee zijn. Neh.

Natuurlijk moet ik ook nog even iets kwijt over moederdag. Mijn tweede alweer. Dit jaar verraste mijn creatieve anderhalfjarige zoon mij met een handgemaakte ketting. Een krans met oranje bollen, het lievelingskleur van zijn mama. Natuurlijk wist hij dat! :)

Mijn lief verraste me met zelfgebakken paaskoeken. Heerlijk! Hoedje af voor mijn meneer, zijn eerste keer was een goeie keer! Hij deed me ook nog een mooie kom cadeau en een koekjesdoos, alles van Mac'li in Kortrijk. Dikke dankjewel!

1 opmerking:

  1. Nog eens proficiat met je lekkere, veeeel te dure verjaardag :-)

    BeantwoordenVerwijderen