08-06-11

Cadeautjes voor Eve en Tuur

Een kort berichtje, want eigenlijk wil ik nu niets liever dan een nestje zoeken in de oksel van mijn vriend, maar ik kan 't niet laten om mijn laatste creaties nog even vlug op 't net te zwieren.

Et voilà! Ik zag ze al talloze keren de revue passeren en had me er zelf nog niet aan gewaagd. Een fameus knuffeldekentje! 'k Ben er langer mee bezig geweest dan gedacht. Die grote lappen stof zijn duidelijk mijn ding niet, maar ik ben toch best tevreden met het resultaat. Hopelijk is kleine Eve dat straks ook! :)
Ook dit toverde ik vandaag uit mijn vingers :
Een pamperzakje voor Tuur, die eigenlijk net zijn uiterste best aan 't doen is om van die dekselse pampers af te geraken!5 opmerkingen:

 1. Mooie cadeautjes! dat dekentje ziet er zalig zacht uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi dekentje!! En natuurlijk de max van een pamperzakje dat ik straks zal omtoveren tot snoetepoetsdoekjeszakje :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat dekentje ziet er echt geweldig uit. Is daar ergens een werkbeschrijving voor te vinden eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Piepow : neen, een werkbeschrijving heb ik niet, maar 't is allemaal heel erg simpel hoor. Ik heb voor mijn dekentje 2 lappen stof genomen van 1,10 x 1,10 m. (voor 't dekentje van Eve bestaat 1 kant uit 3 verschillende stukken stof, die dus samen 1,10 x 1,10 m meten). Voor één kant nam ik een teddystof, de andere zijde bestaat uit katoen. Leg de stukken rechts op rechts op elkaar, stik rondom rond goed vast en laat een stukje open om te keren. Keer om, strijk je dekentje en naai dan nog een sierstiksel ter afwerking en ook om 't gat te dichten (dan hoeft dat niet met de hand... Lekker makkelijk! :) )
  Ik wil voor mijn zoontje nog een dekentje maken met paspelband. Heel erg mooi! Een beschrijving van hoe je een paspelband ertussen kan naaien, vind je hier (uitleg is voor een kussen, maar kan je dus ook toepassen op een dekentje he): http://polkadotjes.blogspot.com/2011/01/tutorial-voor-een-kussensloop.html
  @ iedereen : bedankt voor het compliment! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de uitleg! Gisteren ook nog een hele uitleg ontdekt bij Emma en Mona, dus het zal me nu wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen