07-10-2012

Bloemen voor de meneer!

Het moet gezegd, mijn vriend is een crème van ne vent! Hij verdient 't om 'ns dik in de bloemen gezet te worden! Dit jaar heb ik besloten om 't roer om te gooien en de voetjes opnieuw onder de klasbank te stoppen. Ik had genoeg van mijn werk en wil graag mijn kans wagen als grafisch vormgever. Twee avonden per week rijd ik een klein uurtje naar Brugge om er bijna 4u geconcentreerd te wezen. Twee avonden per week is mijn lief dus alleen met de 2 ukken, waarvan er eentje nogal fel in de peuterpuberteit verdwaald is gelopen en 't dus niet altijd een pretje is om voor hen te zorgen. Dankjewel dus, mijn liefste lief. Dankjewel, dat je in mij gelooft en mij die kansen geeft!

Die twee avonden in de klas zorgen er natuurlijk wel voor dat er iets minder genaaid kan worden. Aangezien er wel elke dag eten op tafel moet komen, heb ik besloten om onze veganistische keuken iets meer in de verf te zetten. Dit keer hebben we 't over ballekes in tomatensaus. :)


Een klassieker, maar niet altijd makkelijk om een waardig vleesloos alternatief te vinden. Onlangs botste ik op de Eva-site op deze poepsimpele en goedkope ballekes. Gemaakt van brood. 't Leek me wel 't proberen waard en ik heb er absoluut geen spijt van! Al mijn mannen zijn er tuk op! De tomatensaus heb ik gemaakt op basis van een roux (*). De ballekes werden geserveerd met broccolipuree (**).

Smakelijk!

(*) Nog nooit veganistische tomatensaus gemaakt? Je doet het zo: boter smelten, look beetje laten stoven, bloem erbij en goed kloppen. Water toevoegen en blijven kloppen om klonters te vermijden. Tomatenpuree toevoegen en goed kruiden met vb peper, zout, oregano, marjolein, tijm...
(**) Ook nog nooit veganistische broccolipuree gemaakt? Kook je aardappelen, samen met de broccoli, gaar met een bouillonblokje. Giet af en hou een beetje kookvocht apart. Voeg een beetje amandelmelk of kookvocht en plantaardige boter toe en stamp alles tot een puree. Voeg eventueel nog meer vocht of melk toe naar wens. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

2 opmerkingen:

  1. Reserveer maar een plaatske aan de tafel. Ikke kom die ballekes ne keer proeven. Maar aub niet met broccolipuree, want ik vind dit helemaal niet lekker :-) Gewone puree is OK.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh grafisch ontwerper... Binnenkort weten we waar naartoe voor kaartjes en dergelijke te ontwerpen! Super!

    BeantwoordenVerwijderen