21-06-2010

Mevrouwtje Vermiljoen is mijn vriendin!

Ik ben een beetje moe. Een weekend vol lol eist zijn tol. Daar kan je niet van onderuit… Of misschien is het ‘een weekend met Ot eist zijn tol’… Alhoewel, mijn kleine meneertje is flink geweest. Lang slapen is nu eenmaal iets voor tieners en niet voor beebies van 9 maand.


Halsreikend uitgekeken naar Petit Bazaar en gisteren was het eindelijk zover. Het scheen DE beurs te zijn voor originele kinderspulletjes en ik moet eerlijk bekennen dat ik een tikkeltje ontgoocheld was. Ik had meer ‘oh’s’ en ‘waauws’ verwacht, maar dat viel zo’n beetje tegen. De kant-en-klare spulletjes waren me niet vreemd, ik had het allemaal wel al eens gezien. De zelfgemaakte spulletjes vond ik dan weer veel te duur en naar mijn eigenaardige mening iets te weinig versierd met ditjes en datjes, maar dat laatste wijt ik aan mijn voorliefde voor een warboel van patroontjes en kleuren … Wie zichzelf wel ‘ns kan trakteren op een lekkere pannenkoek met mijn welverdiende centen, is mevrouwtje ‘Vermiljoen’. Zalige stofjes met gekke patroontjes en mooie kleuren, daar word ik nu eens vrolijk van, zie! Benieuwd naar mijn aankopen? Hou mijn blog dan in de gaten, want ik zet er één dezer dagen nog foto’s op.

Petit Bazaar is een geweldige beurs om je ogen de kost te geven en een bron van inspiratie, maar geen spek voor mijn bek als het om de centen gaat.

Nog 3 weken te gaan en dan stappen vrienden in ’t huwelijksbootje. Aangezien ik op die dag wil stralen in een zelfgemaakte jurk, moet ik dringend plaats nemen achter mijn naaimachine. Zaterdagmorgen beginnen stikken en toen het lijfje al helemaal netjes aan elkaar was gezet, ontdekte ik dat mijn nichtje (die ’t zelfde jurkje al was begonnen in dezelfde stof) haar jurkje mij geweldig goed past en voor haar iets te ruim zit. Mijn nichtje is zo lief om mij haar jurk te schenken in ruil voor mijn stof! Joepie de poepie! Wat een meevaller! Nu hoef ik enkel nog de afwerkingen te doen en een onderrokje in elkaar knutselen met tule en klaar is kees! Mooi, 't leven is mooi! :)

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn voor je, mogen wij het jurkje zien?
    grt. Helmi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Helmi, jazeker, ik zal deze week nog 'ns een foto nemen van hoe 't jurkje er nu al uitziet. 't Wordt een leuk fifties-model met tule aan de onderrok.

    BeantwoordenVerwijderen