31-10-2010

Verlengd weekend! Joepie! En niet zomaar een verlengd weekend! 't Is er eentje dat start op zaterdag en duurt tot woensdag en daar ben ik blij om. Veel plannen zijn er niet. Lekker koken, beetje naaien, beetje breien, spelen met kleine Otto, ...
Vandaag opgestaan met het idee om een rok te boetseren. Ik had al maanden een stofje in de kast en wou er heel graag een rokje uit maken. Dagen, weken, maanden heb ik er over nagedacht, er zelfs over gedroomd en vandaag wou ik er dus aan beginnen. 't Is me gelukt. Enkel nog de zoom en het beleg mooi afwerken en mijn rokje los-uit-de-pols is een feit! Idd, los uit de pols. Ik heb een rokje uit mijn kast genomen, dat eigenlijk niet helemaal 't model was dat ik wou en dat zo'n beetje overgetekend. Daarna de stof geknipt, aan elkaar genaaid met een grote steek, gepast, aan elkaar gestikt met goeie steek, gepast, beetje nauwer gestikt met goeie steek, gepast, beetje nauwer gestikt met goeie steek... Soit, veel gepast en veel gefoefeld, maar 't is best goed geworden voor een simpel rokske, vind ik. Vooraleer ik eraan begonnen ben, heb ik ook nog 'ns gegoogled, want ook dat doe ik best veel. 'Ns gespiekt bij meisjesmama en mme zsa zsa. Bedankt, dames!
Vanmiddag ook nog een diervriendelijke groententaart getoverd voor mijn gezinnetje en ook die viel best te pruimen. Otje vond ze heerlijk en ook 't lief smikkelde tevreden. 't Recept had ik ergens van op internet, maar kan nu niet meteen meer zeggen waar ik 't gehaald heb. Het sausje was er eentje met Tofutti Herbs & Chives, gistvlokken polenta. Lekker en een beetje stevig, wat ik wel kan appreciëren bij een groententaart.
Deze week zijn er stofjes gearriveerd. Ik heb ze besteld bij Noeks en ik heb alweer dolle plannen. Een cowboyhemdje voor kleine Otto in een stofje met.. Jawel, cowboys... Een rokje in een bloemenstofje en bloesjes voor mezelf. Eén obstakel, hemdjes en bloesjes heb ik nog nooit gemaakt, dus juffrouw Evelyne, dat wordt een kluif voor jou! :) Probeer mij dan maar 'ns aan te leren hoe ik zo'n ding in elkaar kan flansen... Veel succes! ;) Het moet gezegd, kleren maken is moeilijk, maar ik blijf eraan sleutelen en ooit heb ik 't onder de knie!
En nu vlug weer naar die naaimasjien om de rok af te werken!

Rugzakje gemaakt voor kleine Ilian


Otto met sjoko en zijn "mama, zijde gij dat nu nog niet beu om foto's van mij te trekken"-blik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten