20-06-2012

Een stoer klakske!

Eindelijk ben ik maagd-af! Voor de eerste keer in mijn jonge (is relatief he) leven, stikte ik op eigen houtje een burdapatroon. Ok, weliswaar eentje met moeilijkheidsgraad 'gemiddeld' en 't was een petje en geen kanten trouwjurk, maar laat mij efkes content zijn.


Ik ben een luie naaister... Ik wijt dat voor 't gemak nu 'ns aan 't nog-altijd-durend slaapgebrek, maar ik durf nogal 'ns een gokje wagen. Omtrent de omtrek van mijn peuters kopke, bijvoorbeeld. En ik hoor u al denken: "maar alee, dat ge dan niet in problemen komt, met al uw gegok". Ewel ja, ik kom daardoor dus in de problemen he. Door mijn eigen schuld, dikke bult, heb ik 't petje 2 keer moeten maken. Bij 't eerste exemplaar kon er een tweede kopke bij en ik geef ook toe dat 't geen foutloos parcours afgelegd had... 't Tweede was - na alweer een beetje verkleining op 'den gok' - perfect! Geen gestuntel en een uiterst stoere ster op de koop toe!De buitenstof haalde ik bij Soldeur in Kortrijk. Ik voerde de pet met rood-witte ruitjes en gebruikte vliesofix om de ster vast te maken. Anders dan in 't originele Burdapatroontje, heb ik een elastiekje in de achterkant verwerkt, zodat mijn zoon langer van zijn rode klakske kan genieten.
Wat vind je eigenlijk van zijn nieuwe zonnebril? Ik stel u voor, Otto Cruise! :D

4 opmerkingen:

 1. De max! Dat lijkt mij nog niet zo eenvoudig om te maken eigenlijk. En het eerste wat ik las in je blogje, was dat van het 'maagd-af zijn'. Ik vroeg mij ineens af hoe jouw twee heertjes er dan gekomen waren, Mariagewijs of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k ben zó jaloers op dat klakske! daar moeten we ook eentje van maken. (net zoals de jacob-broek, die ik ondertussen ook klakkeloos, maar wel een beetje beschaamd, namaakte! En sorry, ook in't groen, omdat 'k daar nu net een lapje van overhad :-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, ok, deal, je mag 't klakske ook klakkeloos namaken als je wil... :D Ach ja, schone dingen mogen gekopieerd worden he! ;)

   Verwijderen
 3. Super stoer zo'n klakske! Heel erg leuk, en nu hopen op veel zon dat het optimaal gebruikt kan worden

  BeantwoordenVerwijderen