13-07-2012

Shortjesparade!

Dat wordt genieten straks... De oudste telg speelt met zijn twee makkers, op het gras naast onze caravan. De jongste zit op zijn dekentje, blij kirrend en wild met de armen zwaaiend. Wij, het lief en ik, zitten onderuit gezakt in een plooistoeltje. Stralende zon. Stokbrood met zelfgemaakte hummus op 't kampeertafelke en een Chimay erbij... Meer moet dat niet zijn...
Alhoewel, omdat die oudste niet in zijn bloot gat met de nieuwe maten zou moeten ravotten, moet moederkloek nog snel enkele shorts in elkaar flansen!


Dit is mijne favoriet! Een stoere jacob met korte pijpkes en oranje paspel. Mijn lief had zo z'n twijfels bij 't stofke, is niet zo'n fan van 't leger, me dunkt... Maar toen ie 't afgewerkte shortje zag, moest hij die mening herzien. Ik vind 't super, zo'n stoere stof bij mijn ├╝berlieve kerel!


Ge moet u dat nu wel voorstellen, ergens op een camping in 't zuiden van Frankrijk en niet voor de porte-fenêtre op een regenachtige dag... Dat jacobpatroon is nog steeds mijn grote broekjesfavoriet! Dankjewel, Mamasha! :) Het modelleke past perfect voor mijn slanke sloeber!

Ik maakte eerder ook nog dit exemplaar :

Mijn mama gaf me een oude, linnen bloeze die ze niet meer wou en die verknipte ik tot een shortje. Dit keer geen jacob, maar het patroontje van Dana-made-it. Ik combineerde het bruine stofke met een biaislint dat ik ooit 'ns ergens op de kop had getikt.


Voila, 2 klaar, nog meer te gaan!

1 opmerking: