05-09-2012

Stoem, stoem, stoem...

Als ik al fans had, dan ben ik ze na deze blogpost voorzeker allemaal kwijt.. Neeneen, serieus, ge weet nog niet wat ik jullie ga vertellen. Bekennen, dat is eigenlijk passender. Ondergetekende moet met 't schaamrood op de wangen bekennen dat ze tricot altijd met een gewone, rechte steek aanviel. Ondergetekende moet bovendien bekennen dat ze haar naaisel daarna nog 'ns de masjien onder duwde met een 'overlock'-steek. Nu moet je weten dat ik een toestel heb om U tegen te zeggen, met meer steken dan je paperclips op een A4-tje kan schuiven.

Luister goed naar mijn verhaal, zodat je dezelfde fout niet maakt. Gisteren naaide ik dit pulleke voor mijn oudste telg.


Ik had het patroontje ooit 'ns gepind en heb 't nu dus eindelijk 'ns vanonder 't stof gehaald. Geen 'jumpsuit' meer voor mijn bijna 3-jaar oude kerel, dus ik maakte er een t-shirtje van. Ik weet 't, 't patroon gaat maar tot maatje 86 en je mag 't niemand verklappen, maar stiekem past mijn mager knechtejongske nog wel in 86... Ikke dus mijn stof geknipt en met mijn gewone, rechte steek omgetoverd tot bovenstaand truitje.
Na heel wat aandringen wou ie mijn groene creatie 'ns passen. Mama blij, kiendje blij, kiendje schoon geposeerd, truitje weer af gedaan en patat, de naad een stukske los... Hmm.. Misschien was die rechte steek dus toch niet zo'n goed idee! Nog vlug 'ns de handleiding van Mamasha achterover geslaan en gepiept in 't boekske van mijn machine of er een 'stretchsteek' op zat en wat blijkt... Er zitten een pak steken op, die tricot stikken en meteen ook afwerken in 1 keer! Ik heb dat ding al ruim een jaar en nu pas ontdek ik dat 't stikken van tricot een stuk rapper kan! Daarna 't zelfde truitje gemaakt voor mijn kleinste kadet, maar met de juiste steken! 't Ging inderdaad een stuk sneller. Morgen post ik jullie een foto van zijn nieuwe oranje trui, want mijn model is momenteel aan 't kaarten met 't zandmannetje.
'Stoeme' ik toch... :S

7 opmerkingen:

 1. Mooi! Kom je dinsdag? Zou wel ook eens zo een truitje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haa! Dat ga je nooit meer vergeten. En het gaat om het resultaat, toch? Ik vind dus dat dat truitje er absoluut mag zijn, zo'n mooike!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, zo herkenbaar... er invliegen en de gebruiksaanwijzing laten voor wat het is. Ik begin met naailes in het najaar en zal je ervaring onthouden ;-)
  Heel mooi trouwens!
  Groetjes,
  Creazusje An

  BeantwoordenVerwijderen