14-11-2013

de muts en de lepel

Ik ben eigenlijk wel nog een toffe zulle, maar zet mij in de auto naast mijn lief en ik verander in Hyacinth Bouquet! Niet plezant voor 't lief en stresserend voor mezelf... Ik las over een vrouw die altijd haakt in de wagen en besloot van jedatje te doen. Een ritje naar Scheldorado leverde bijna een volledige muts op.
Deze :

Ik naaide er een naampje op met een knoopje en vond dat precies wel nog leuk staan. 't Model was moe na een lange dag op de schoolbanken en wou niet echt meewerken, dus 1 foto met model zal moeten volstaan... Zie je trouwens ook die sjaal rond zijn nek? Die maakte ik naar 't idee van Mamasha. Ot wil ook nooit een sjaal aan, alles stekt en trekt en blijft welgeteld 1 microseconde rond zijn nek. Ik maakte van een stuk tricot een nieuwe sjaal in 7 minuten en hoewel hij nog altijd niet staat te springen om 't ding over zijn hoofd te trekken, heeft ie 'm toch al flink elke morgen aan om naar de klas te gaan! Missie toch een beetje geslaagd!

Een muts en een sjaal zijn top, maar met de koude ochtenden zijn ook handschoenen een must! Aangezien ik nergens leuke handschoentjes kon vinden voor Otje, kocht ik in de Veritas voor een luttele 5 euroots simpele blauwe, fleece handschoenen. Ik nam er 't idee van Martha Stewart bij en mijn knul kon de straat op met zijn 2 nieuwe vrienden :


Voor Fonske stak ik ook de handen uit de mouwen, want eindelijk werd ie 2 en stonden er uitdeelcadeautjes voor de kribbe op de planning. Ik volgde deze handleiding en de kiendjes werden verrast met overlevingspakketjes voor baby's & peuters :


Ik wou eigenlijk een echt lepelke in de vliegtuigjes stoppen, maar de Ikealepels die ik had gekocht, bleken er niet in te passen. Ik bedacht een alternatief en liet Fonske een blad inkleuren, knipte daar lepels uit, die ik op een rietje plakte voor extra stevigheid. Kraft-lunchzakje vouwen, sojapudding bij 't vlieglepelke stoppen, labelke erop nieten en klaar is kees!

De kroon is dezelfde van vorig jaar, maar met een dikke, vette, nieuwe 2! Juij! Proficiat, mijn klein dul bukske!


4 opmerkingen:

 1. Jawadde! Heel tof ze en een leuke tip, dat haken in de auto.
  Maar euhm, hoe stik je al dat leukst op die handschoentjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat er handwerk aan te pas komt! :) Ook niet mijn lievelingswerkje, maar het loont als je de blije snoet van je uk ziet he!

   Verwijderen
 2. Wij zijn een grote fan van de handschoenen en de vliegtuiglepels.
  Gelukkige kindjes gegarandeerd!

  Groetjes van het hele Veritas-team.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, dat klinkt herkenbaar. Ik kan echter niet haken, enkel naaien en dat is niet zo praktisch in de auto hé. Maar als we een lange rit voor de boeg hebben neem ik wel een tijdschrift mee om mij zo weinig mogelijk te moeien met het verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen