02-12-2012

Leve Fons zonder beestjes

Hier geen ingewikkelde naaisels de laatste tijd. Er werden broodmandjes geknutseld. Drie mandjes volgens Miekk , u ongetwijfeld welbekend. Makkelijk en niet teveel tierlantijntjes.Voor mijn vierde mandje haalde ik inspiratie bij Eloleo en haar nieuwe boek. Aangezien er voor genaai geen tijd meer over was, heb ik een placemat verknipt. Mijn lief lief heeft er - niet zonder het nodige gepruts en gefoeter - drukknopen in getoverd.Niet mijn mooiste creatie ooit, maar met een schone placemat is dat zeker en vast een schoon stuk voor op de ontbijttafel! Leuk modelleke alleszins en groot genoeg voor een 8-tal pistoleetjes. Ik maak zeker nog een versie in stof!

De mandjes mochten de tafel sieren tijdens Fons' eerste verjaardagsfeest voor de familie. Bovendien het eerste veganistische familiefeest! Aangezien ons paleis onlangs pas wat groter werd gemaakt, vierden we de verjaardagen van de eerste zoon altijd bij zijn tante. Nu onze stek groot genoeg is voor de wildste fuiven, kunnen we eindelijk zelf de deuren openen als er piepers moeten worden uitgedeeld. Vanaf nu dus enkel nog veganistische feestjes ten huize Meneertje Ot. De spits afbijten met het nieuwe concept was best wel spannend, maar ik ben blij. Het is super meegevallen. Er werd geproefd, er werden neuzen opgehaald, er werd goedkeurend geknikt... Voor herhaling vatbaar dus. Oef...Taart en koffie om 't feest in te zetten. Neefje Tuur zag 't alleszins goed zitten en smulde gretig van de muffins. :)


Het feest werd afgesloten met groentensoep, pistoleetjes en brood met beleg. Zelfgemaakte hummus, pittenpaté, seitan-curry salade en nog wat 'gekochte dierloze charcuterie'.

Nu maar hopen dat er op de terugweg niet gestopt werd om een pak frieten met mayonaise en stoverij. :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten