06-02-2013

Tuinkabouter!

Aarggh, die goeie oude carnaval... Als de dag van gisteren was 't, dat ik - gehuld in kartonnen doos - naar de klas werd gestuurd. Een robot, eigenhandig ineen geknutseld door mijn lieve papa... Fantastisch, ware het niet dat ik met mijn exclusieve outfit onmogelijk in de auto paste en diezelfde outfit het ook niet toeliet om neer te zitten... Geen succes dus, maar wel gegarandeerd een herinnering die zelfs nu nog opgerakeld wordt en waar ik ondertussen wel al smakelijk om kan lachen.

 

Ot vierde zijn eerste carnaval in de klas! De juf had gevraagd om geen dure kostuums aan te kopen en dat waren mijn jeukende vingers niet van plan. Na een snelle sessie Pinterest wist ik algauw wat mijn kleine meneer zou worden. Een heuse tuinkabouter, baard en dikke wenkbrauwen incluus!

Hoe ik die muts heb gemaakt, vraag je? Makkie. Een grote lap rode vilt halen, netjes 't hoofd van jong afmeten en prachtige kaboutermuts op maat maken. Vlug efkes laten passen na schooltijd en constateren dat de hoed veel te klein is. Foute hoed bij de restjes vilt gooien voor een andere keer. Vlug nieuwe hoed knippen - lukraak zo'n beetje, want dat afmeten had toch geen zin... - ineen naaien, boordje omzomen en klaar! Of neen, nu nog die dikke, borstelige kabouterwenkbrauwen erop naaien met de hand. En hup, nu vlug vertrekken naar de avondles...
En hoe ik die baard en wenkbrauwen heb gemaakt, vraag je? Makkie. Klein lapje bruine vilt uit je voorraad plukken en een bol bruine wol zoeken. Aan de ontbijttafel patroontje maken van de baard, door karton tegen de chocomond van je jong te plakken. Vies kartonnetje overtekenen op vilt en weggooien. *Stukje wol rond reepje karton draaien, voorzichtig van 't kartonnetje pakken en op 't vilt naaien.* Herhaal 't stukje tussen de 2 *'s zo'n 325 keer tot de baard volledig van wol is voorzien. Zoek 't vieze kartonnetje uit de vuilbak en teken 't nogmaals over op bruine vilt. Naai met de hand dat lapje achter je 'bewolde' lapje vilt voor 'de properte'. Knip nu nog twee kleine stukjes vilt voor de wenkbrauwen en herhaal de actie tussen de *'tjes tot de wenkbrauwen gĂȘnant borstelig zijn. Wacht tot 't jong thuis komt van de klas. Vraag 'm om de baard te passen om te meten hoe lang je elastiek moet zijn, dat van oor tot oor komt. Geef 'm een droevige blik als hij weigert om mee te werken. Vraag 't nog enkele keren en geef dan de moed op. Naai gewoon op 't gevoel een elastiek van oor tot oor... En hup, nu echt wel vertrekken naar die avondles, want ge zijt al veel te laat!


3 opmerkingen: