20-02-13

Worstenbroodjes zonder dieren!

Heerlijk. Jammie. Jummers.Ik maakte vegan worstenbroodjes voor mijn zonen. Fons at met gemak een broodje op (of belandde de helft daarvan ook alweer ergens op de grond...). Zijn broer deed minder goed. Na een hap of 3 hield ie 't voor bekeken en at ie een boterham met kruidenpaté... 't Is gewoon een moeilijk eterke, laten we 't daarbij houden.

Nochtans, die worstenbroodjes waren lekker. Het lief kan beamen. Willens nillens, die dingen komen in de toekomst vaker op tafel! Olé!

Ik had 't recept gepind en 'k zal 't voor jullie 'ns snel samenvatten.

Verwarm je oven voor op 200°C en haal een pak bladerdeeg (ik gebruikte de Colruytbladerdeeg van Marc Payot) uit de frigo.

Maak een mengsel van dit :
- 60 gr gemalen brasilnoten (had geen pecannoten in huis)
- 1/4e cup gemalen brood
- halve ajuin in kleine stukjes
- 150 gr silken tofu
- 1/2e cup gemalen havermout
- lepeltje bouillonpoeder (ik gebruik groentenbouillon van de Hobbit)
- geperst lookteentje
- 2 el sojasaus

Met dit mengsel en 1 vel bladerdeeg kan je 8 kleine worstenbroodjes maken. Ik sneed de zijkanten van mijn bladerdeeg en maakte 4 lange stroken van de rest, die ik nog 'ns in 2 deelde. 8 stukken dus om te beleggen. Schep een goeie lepel op elk strookje. Wrijf het vrije gedeelte van je bladerdeegstrookje in met water of plantaardige melk ( ik gebruikte hazelnootmelk) en plooi 't dicht. Op de buitenkant duw je 't een beetje aan, alweer met water of plantaardige melk.

Bak je rollekes 20 minuten in de oven en daarna mag je aanvallen! Vergeet de ketchup niet. Onontbeerlijk bij worstenbroodjes!

Smakelijk!

1 opmerking: