06-07-2010

Nu eindelijk een Otto-hoed!

't Weekend ligt alweer achter ons en die broche is nog niet geboren. Den Beer heeft me niet kunnen verrassen met rood-wit gestipte stof, dus we gaan over tot plan B. Vannamiddag nog 'ns naar de Sammtex in Tielt en als die het gewenste niet in hun bezit hebben, wordt het een rode broche met rood-wit gestipt lint.
Van 't weekend wel iets anders geknutseld. Mijn kleine bink een zonnehoedje cadeau gedaan dat 'm perfect past. Of ja, toch na een kleine aanpassing... :) Hier slingerde nog ergens een zonnehoedje rond van de CM, dat 'm zat als gegoten. Ik dus al de stiksels eruit gehaald en die stukken gebruikt om mijn stof te knippen. Foutloos parcours, zou je zeggen, maar toen ik de volgende morgen dolenthousiast 't potske op zijn hoofd zette, bleek 't iets te strak te zitten... Gelukkig kon ik 't nog iets groter maken en een stukje biais ertussen wringen en nu zit 't perfect. Ik vind 't zelfs mooi! :) 'k Heb 't dit keer niet omkeerbaar gemaakt omdat 't dan wel errug dik wordt. Enkel dus de hoedrand dubbel gemaakt, de rest is enkele stof. Was beetje zoeken en ik denk ook niet dat ik 't op de 'correcte' manier heb gedaan, maar ik ben er tevreden mee. De naaipolitie mag me arresteren, ik voel me niet schuldig... :)
Kleine Ot heeft al mogen pronken met zijn hoofddeksel, want we zijn zondag naar zee geweest. De eerste keer dat mijn kleine aapje de kolkende massa heeft mogen aanschouwen! Veel heeft ie er niet van gezien, want we hebben geen zand onder de voeten gevoeld. Enkel een drankje genuttigd op 't terras van vrienden. Volgende keer beter, zouter en zanderiger voor Ot! Als goeie ouders hadden we zonnemelk op zak voor de tere billekes van de beebie, maar onszelf waren we zo'n beetje uit 't oog verloren. Gevolg : rood, rood, rood. Hopelijk wordt dat snel 'surferbabe-bruin', zodat ik er zaterdag oogverblindend uit zie met mijn jurk!
Gisteravond nog snel begonnen aan een pennenzak voor 't dochtertje van mijn nicht. Zaterdag vieren we haar communie en zomaar centen geven, is niet mijnen dada. Vandaar dat ik een etui ga maken en daarin 't geld verstop. Het is bijna af en ik ben er niet 100% tevreden mee, maar 't is dan ook mijn eerste etui. Practice makes perfect, nietwaar... Foto volgt!
Vandaag alweer een snipperdagje! Straks beginnen aan de afwas, beetje stofzuigen, beetje opkuisen, mijn zoon entertainen en voeden en vannamiddag naar Kind&Gezin. 'k Ben ontzettend benieuwd naar het gewicht en de lengte van mijn dreumes. Het was een mini-mannetje bij zijn geboorte (2 kg en 44 cm), dus nu hinkelt ie nog altijd een beetje achterop. Spelen, lachen en brabbelen kan ie gelukkig wel als de beste, dus ik maak me niet ongerust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten