02-02-2013

Een Ernie die wel past!

Ik heb geen idee hoe hij het stel heeft ontdekt, maar mijn 3-jarige kerel is verzot op Bert&Ernie. Luid gejoel weerklinkt bij 't zien van een tekening of foto van die 2 gekleurde beesten, maar laat 'm niet kijken naar een aflevering, want dat vindt ie eng... Hij heeft 1 shirtje in de kast met een print van zijn helden, maar het staat 'm langs geen kanten. 't Is een 'krijgertje' van neefje Tuur en terwijl 't voor Tuur ongetwijfeld heel schoon was, is 't veel te breed voor mijn mager boontje. Al tal van ochtenden heeft Ot gesmeekt om zijn Bert&Ernie shirt te mogen aantrekken om naar de klas te gaan, maar al evenveel ochtenden heb ik dat foute idee uit zijn hoofd moeten praten! Tot nu! Ik heb 'm een shirtje gegeven, dat 'm wel op 't lijf is geschreven.



Ik wou eerst aan de slag met transferpapier, tot ik dit ideetje van Dana zag. Een beetje gepruts, maar met een origineel resultaat. Ik heb de aparte deeltjes eerst met vliesofix vast gemaakt aan 't shirtje en dan nog 'ns vast genaaid met een decoratieve festonsteek. De kraag heb ik - net als Dana - met de hand versierd en als kers op de taart kreeg de 'Ernie' van Ot twee knoopoogjes.

Otto is supertrots op zijn nieuwe 'Ernie', maar hij wil nu natuurlijk ook nog een versie met Bert! Straks opnieuw aan de slag dus. :D Dat ie blij is, kon ik merken in de winkel, waar hij koste wat kost zijn jas en trui uit wou om zijn nieuwe 'Ernie' te showen aan de winkelierster (die we van haar noch pluimen kennen, maar die toch zo vriendelijk was om enthousiast te reageren... Bedankt, mevrouw x! :D).



1 opmerking: